MALO IH SLAGALI

TESLA ODLUKOM RAZOČARALA KUPCE: U njihovom slučaju zauvijek očito znači četiri godine

Iako je 2012. godine obećano da će usluga za kupce njihovih automobila zauvijek biti besplatna, iz Tesle su poručili kako s prvim danom 2017. ukidaju opciju korištenja mreže superpunjača bez naplate.

Dosadašnja praksa Tesla Motorsa bila je vlasnicima njihovih električnih automobila omogućiti punjenje baterija na tzv. superpunjačima bez ikakve materijalne naknade za to, međutim, obećanje staro samo četiri godine prekršeno je uz objašnjenje kako je odluka donesena da bi se od prikupljenih sredstava moglo nastaviti proširenje globalne mreže koja danas broji oko 4600 superpunjača.

Vijest u potpunosti zaobilazi one koji već posjeduju neki od Teslinih modela, no ne i one koji će ga naručiti nakon 2016. niti na one koji isporuku očekuju nakon 1. travnja sljedeće godine. Tima i takvima omogućeno je besplatno punjenje baterija do 400 kWh što bi trebalo dostajati za prelazak oko 1600 kilometara (1000 milja). Punjenja nakon toga će se naplaćivati po još nedefiniranoj  cijeni nižoj od one koju će plaćati vlasnici sličnih automobila sa klasičnim motorima.

Sva nova Teslina vozila i dalje će se isporučivati kupcima s hardverom potrebnim za korištenje superpunjača.

Povratak na Net.hr