SVI SU POD ISTRAGOM: / Dionice Renaulta pale za 20 posto nakon pretrage tvornica

Image
Image

Dionice Renaulta su pale za 20 posto u četvrtak nakon što su istražitelji pretražili urede francuskog proizvođača automobila na tri različite lokacije.

15.1.2016.
10:49
VOYO logo

"Istraga je stigla kao posljedica Dieselgate afere u Volkswagenu, pa su sada i ostali proizvođači automobila pod prismotrom", rekao je predstavnik sindikata CGT Renault.

Prema svemu sudeći, u Renaultu ne rade ništa nezakonito. Istina, njihova vozila su na testiranjima ispuštala više karbon-dioksida (CO2) i nitrogen oksida (NOx) od dovoljenog. No, krajem prošle godine Francuzi su najavili ulaganje od 50 milijuna eura u kupovinu uređaja za usklađivanje stvarnih emisija svojih automobila s onima koje pokazuju službena ispitivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Nema prevare u Renaultu. Dioničari i zaposlenici nemaju razloga za brigu", potvrdio je francuski ministar za ekologiju i energiju Ségolène Royal.

Do kraja trgovanja na pariškoj burzi dionice Renaulta skočile su 10 posto. No, i to je značajan gubitak za Renault, čija je vrijednost zbog posjeta istražitelja pala za 5 milijardi eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo