SURADNJA DIVOVA: / Google i Ford razgovaraju o proizvodnji samovozećeg automobila

Image

Američki proizvođač automobila Ford i IT gigant Google razgovaraju o mogućoj zajedničkoj suradnji i proizvodnji samovozećih vozila.

22.12.2015.
11:45
VOYO logo

Ako sve bude u redu, potpisivanje ugovora možemo očekivati prvog tjedna u siječnju, kada je na rasporedu sajam potrošačke elektronike u Las Vegasu. Glasnogovornik Googlea je rekao kako tvrtka ne želi komentirati spekulacije, ali su zaposlenici Googlea priznali da razgovaraju s proizvođačima automobila.

"Mi surađujemo s puno tehnološkim kompanija širom svijeta. Takvi odnosi su privatne prirode iz razumljivih, kompetitivnih razloga, ne želimo komentirati spekulacije", rekao je glasnogovornik Forda Alan Hall.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Inače, Google je zaposlio dva bivša Fordova direktora. Negdašnji generalni direktor Forda Alan Mulally pridružio se Googleovom izvršnom odboru osam dana nakon što se povukao iz Googlea 1. srpnja 2014. godine. Nakon dva mjeseca zaposlen je i John Krafcik, koji je 14 godina radio za Ford, a bio je i generalni direktor Hyundai Motor America.

Zajedno s njima, Google je na putu lansiranja samovozećeg automobila na tržište do 2020. godine. Ovog ljeta, Google je počeo testirati mali samovozeći prototip vozila vlastitog dizajna na javnim cestama u okolici Mountain Viewa te u Austinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da Googleov samovozeći automobili bude samostalan posao unutar matične kompanije. Ford, iako zaostaje za većinom konkurencije, ubrzao je svoj korak u razvoju samovozećih automobila ranije ove godine i rekao kako će povećati sigurnosnu tehnologiju, uključujući i automatsko kočenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo