MERCEDES GLT

SPREMAN ZA POKAZIVANJE: Mercedesov pick-up imat će premijeru sljedeći tjedan

U ožujku prošle godine iz Mercedesa su potvrdili da su započeli raditi na pick-up modelu, a rezultati tog rada moći će se vidjeti već sljedećeg tjedna, preciznije 25. listopada kada će biti upriličena premijera.

Spomenuta premijera odnosi se na odabrane koji će joj prisustvovati, dok se svjetska očekuje sljedeći mjesec, vjerojatno tijekom salona automobila u Sao Paulu. U međuvremenu bi trebali poznati postati zasad neobjavljeni detalji o vozilu.

Pick-up koji će vjerojatno nositi ime GLT (spominje se i X) je rezultat zajedničke suradnje njemačkog proizvođača i Renault-Nissana temeljen na Alaskanu, odnosno Navari. Njegova motorizacija ovisit će i o tržištu, ali sve upućuje na to da će biti slična spomenutim predstavnicima Renaulta i Nissana.

Prema dostupnim informacijama, dakle, treba računati na četverocilindarski 2,3-litreni dCI sa 160, odnosno 190 konjskih snaga i 2,5-litreni benzinac. Ono što bi trebao biti vrh ponude je 3,0-litreni V6 turbo dizel s 258 KS i okretnim momentom od 620 Nm.

Proizvođač je glavnim tržištem za ovaj model označio zemlje Latinska Amerike i Južne Afrike, odnosno Australiju i još je upitno na kojem će se europskom području naći na tržištu kad 2017. godine krene u prodaju.

Proizvodnja ovog premium modela bit će u Nissanovoj tvornici u Argentini u kojoj se proizvodi i Navara.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr