Splitski plavci odsada patroliraju na biciklima

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
3.7.2015.
9:15
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Od četvrtka na splitskim su ulicama u ophodnji trojica policajaca na biciklama koje su im darovali grad Split i Turistička zajednica kao dio pilot projekta biciklističke ophodnje tijekom turističke sezone.

Taj model već se provodi u nekim policijskim postajama u Hrvatskoj, a svha mu je bolja pokrivenost područja, ponajprije pješačkih zona. Suradnja splitsko-dalmatinske Policijske uprave s gradom Splitom iznimno je važna u prevenciji kaznenih djela i prekršaja te ostalih oblika protupravnog ponašanja na području grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji ističu da policijski službenici imaju lekte tiskane na 11 jezika namijenjene stranim turistima, sa savjetima o mjerama prevencije i samozaštitnom ponašanju.

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Projekt biciklističke ophodnje u Gradu Splitu trebao bi osigurati veću nazočnost policijskih službenika i njihovu dostupnost građanima Splita, te domaćim i stranim turistima, kojih je na ovom području iz godine u godinu sve više, posebno u ljetnim mjescima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policajci će biciklima u ophodnju Park-šumom Marjanom s pripadajućim plažama, parkom Zvončacem i ACY-jevom marinom na području Zapadne obale, južnim dijelom Varoša, Matejuškom i Rivom.

Također će u ophodnju oko Hrvatskoga narodnog kazališta- na Trgu Gaje Bulata i Svačićevom ulicom, Ulicom kralja Tomislava, zonom Zlatnih i Srebrnih vrata Dioklecijanove palače, Peristila, Obale kneza Domagoja, Trajektne luke, Šetališta Bačvica s pripadajućim plažama Trstenikom i Žnjanom, do Duilova sve kako bi poboljšali opću sigurnost i osjećaj sigurnosti građana i turista na području Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo