SKANDAL OKO LAŽIRANJA U VW-U: / Proširena je istraga u slučaju 'dieselgate'

Image
Foto: AFP, JOHN MACDOUGALL

Broj optuženih u Volkswagenovoj aferi oko lažiranja količine štetnih tvari u ispušnim plinovima se povećao na 17, priopćilo je u utorak državno odvjetništvo u njemačkom Braunschweigu.

8.3.2016.
18:44
AFP, JOHN MACDOUGALL
VOYO logo

"Broj optuženih se sa šest povećao na 17 pri čemu niti jedan optuženi nije iz uprave koncerna", rekao je državni odvjetnik Klaus Ziehe. Optuženima se predbacuje prijevara u pozadini skandala oko lažiranja količine štetnih tvari u ispušnim plinovima Volkswagenovih automobila s dizel motorima.

Image
VW U PROBLEMIMA: /

Američka tužba ugrožava radna mjesta

Image
VW U PROBLEMIMA: /

Američka tužba ugrožava radna mjesta

"Istražnim tijelima se nakon uvida u zaplijenjene spise pruža sve jasnija slika o obimu slučaja", rekao je Ziehe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šteta od nekoliko milijardi eura

Volkswagen je na jesen prošle godine priznao manipulaciju količine ispušnih plinova pomoću prepravljenog softvera kod automobila koji su se našli na tržištu SAD-a. Manipulirani programi su ugrađeni u preko 11 milijuna automobila diljem svijeta. Zbog prepravljanja softvera i očekivanih sudskih tužba automobilski koncern iz Wolfsburga očekuje štetu u iznosu od nekoliko milijardi eura.

Radnici središnjeg pogona u Wolfsburgu su se u utorak okupili kako bi raspravljali o sigurnosti radnih mjesta u najvećem VW pogonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako održivost Volkswagena zbog plaćanja golemih svota bude ugrožena, to će imati dramatične posljedice ne samo u SAD-u nego i u pogonima diljem svijeta", rekao je predstavniK zaposlenika Volkswagena Bernd Osterloh pred oko 20.000 okupljenih radnika. Istodobno je izražena nada da će američke vlasti u odnosu naspram VW-a imati na umu i "socijalnu dimenziju" njihovih odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo