ZAISTA PRIVLAČNA

‘SJEDNITE’ U NJU: Ovo je unutrašnjost osvježene Octavije

Nedugo nakon što su objavili fotografije redizajnirane karoserije svog najprodavanijeg modela Octavia, u Škodi su odlučili pokazati i kako izgleda njena unutrašnjost.

O novom izgledu Škodina ‘bestsellera’ i promjenama koje su zahvatile njegovu vanjštinu već smo pisali ovdje, a objavom službenih fotografija interijera stiglo je vrijeme da i tome posvetimo koju riječ. Proizvođač sa sjedištem u Mladi Boleslav naglašava eleganciju prostorno raskošne kabine naglašene ambijentalnim svjetlima čija je ponuda svedena na deset boja u paketima opreme Style i Laurin & Klement, a spomenuti treba i mogućnost grijanja upravljača vozila.

Sve, jasno, ovisi o paketu opreme, no treba naglasiti da je svaki bogatiji u standardnoj izvedbi s više ponuđenih dostupnih opcija. Svakako dopadljivo zvuči takozvani personalizirani ključ sposoban zapamtiti omiljene postavke vozača kao što su sustav pomoći pri vožnji, položaj sjedala, postavke infotainmenta, osvjetljenje, postavke klime…, ali i navigacijski sustav koji može služiti kao Wi-Fi hotspot koji putnicima omogućava besplatan pristup Internetu, a tu je i opcijski LTE modul.

Sa 73 milimetra prostora za koljena više u obje karoserijske verzije, uz mogućnost memoriranja postavki vozačkog sjedala, ono što se posebno ističe jest unaprijeđeni infotainment sustav kojim se upravlja preko zaslona veličine od 8 do 9,2 inča u top-verziji.

Osnovni paketi opreme nude sustave Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink i SmartGate za povezivanje s mobilnim telefonima pri čemu svakako valja spomenuti i mogućnost njegova bežičnog punjenja. Sve navedeno tek je dio zanimljivosti kojoj profitiraju putnici redizajnirane Škode pred koje postavljeni mogu biti i stolići u naslonima prednjih sjedala, a odlično je i rješenje držača čaša čije se dno ‘preklapa’ s dnom boca PET ambalaža što omogućava njihovo otvaranje jednom rukom tijekom vožnje.

Isporuke osvježene Octavije očekuju se početkom sljedeće godine.

Povratak na Net.hr