TAKO SE NE RADI

PROFESIONALAC ‘OPRAO’ HAMMONDA: Voditelju The Grand Toura očitana bukvica nakon nesreće u kojoj je skoro poginuo

Švicarski vozački as Marcel Steiner smatra da je voditelj The Grand Toura Richard Hammond nepripremljeno ušao u utrku u kojoj je, razbivši pritom Rimčev Concept_One, skoro izgubio život.

Pobjednik utrke koja je mogla biti i Hammondova zadnja, a koja je vožena u švicarskom kantonu St. Gallenu, prenosi The Sun, tvrdi da se takvo što ne bi dogodilo profesionalnim vozačima jer su oni, kao što je i on sam, detaljno proučili stazu na kojoj su se utrkivali.

BIVŠA ZVIJEZDA TOP GEARA U JURNJAVI SLETJELA S CESTE: Rimčev superauto Concept One potpuno izgorio!

BIVŠA ZVIJEZDA TOP GEARA SKORO POGINULA U RIMČEVOM SUPERAUTU, Clarkson: ‘Bila je to najveća i najstrašnija nesreća koju sam ikada vidio’ 

“S druge strane, superjunaci poput Hammonda samo se nakratko pojave pred početak utrke i time mnogo riskiraju”, kazao je Steiner.

U razbijanju Rimčeve električne jurilice Hammond je, javlja isti izvor, ispuzao iz automobila s ozlijeđenim koljenom prije nego što je automobil progutala vatra.

DOBRO DA JE ŽIV: Richard Hammond pokazao kako mu izgleda koljeno nakon izlijetanja u Rimčevoj jurilici 

RICHARD HAMMOND JAVIO SE IZ BOLNICE: ‘Ispričavam se svojoj ženi i djeci, bio sam ogromni…’ 

Auto Sport Schweiz, krovna organizacija automoto sporta u Švicarskoj, istražuje je li Hammond pristupio ozbiljnim pripremama za utrku ili su mu organizatori dali zeleno svjetlo bez prethodne pripreme. Budući da nije nastupao u službenom dijelu utrke, Auto Sport Schweiz nije imao prava pristupa niti vozaču niti automobilu.

“Uobičajeno je da profesionalni vozači dan prije utrke stazu obiđu biciklima i uvjere se u uvjete koji ih čekaju. Sumnjamo da je Hammond imao vremena za to”, kaže direktor vrhovne organizacije švicarskog automoto sporta Patrick Falk.

Hammond je bolnicu napustio prošli četvrtak nakon operacije koljena i oporavka te se zaputio kući gdje će nastaviti rehabilitaciju.

Povratak na Net.hr