KONCEPTI

PORSCHEOV TOP 5: Cayenne u kabrioletskom izdanju i spektakularni Mission E tek su dio pokazanog

Ovotjedna epizoda Porscheovih Top 5 otkrila je neke jedinstvene konceptne studije automobila, među kojima i premijerno Cayenne u kabrioletskom izdanju. Tu je i spektakularni Mission E.

Kroz zapis objavljen na službenom Porscheovom YouTube kanalu gledatelje su proveli Peter Varga, prvi čovjek dizajna vanjštine Porscheovih automobila i Ivo van Hulten, glavni i odgovorni za izgled interijera ovih njemačkih vozila.

Video otvara konceptni model 754, očiti prethodnik modela 911 koji je predstavio sve ono što je kasnije viđeno na proizvodnoj 911-ici. Nastavlja ga konceptni 989, a slijedi dosad neviđeni Cayenne kabrioletske izvedbe na kojem je započet rad 2002. godine, a njega, pak, 918 Spyder prikazan na salonu automobila u Ženevi prije sedam godina, kasnije, od 2013. do 2015. proizveden u 918 primjeraka.


Na broju 1 nalazi se Mission e, električni sportaš budućnosti za četvero putnika koji bi bateriju do 80 posto njena kapaciteta trebao puniti za 15 minuta. Izgradnja tvornice za proizvodnju ovog automobila već je započela u Stuttgartu…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr