Pogledajte ludu jurnjavu po snijegu i ledu

Američka ikona akcijskih sportova, koji putem interneta već ima ogroman broj navijača u Europi, debitirao je na Snow Drift Rallyju na snijegu Michigana.

2.2.2010.
21:22
VOYO logo

Ken Block je započeo svoju suradnju s Ford Motor Company, a njegov Monster World Rally Team debitirao je s vozilom Monster Fiesta Rally America. Premijerni nastup bio je na natjecanju Snow Drift Rally, koji je prošlog vikenda održan u Atlanti, država Michigan.

Monster World Rally Team natjecat će se u svih šest krugova sa završnicom na X Games-u 16 u Los Angelesu početkom kolovoza. Blockov suvozač je Talijan Alessandro Gelsomino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Block će kombinirati svoju natjecateljsku sezonu u Americi sa sedam natjecanja FIA World Rally Championship za volanom natjecateljskog automobila Ford Focus RS World Rally Car.

Prvi izlazak biti će na natjecanju u Meksiku (4 – 7.ožujka) a, potom WRC natjecanja u Turskoj, Portugalu, Njemačkoj, Francuskoj, Španjolskoj i Britaniji. Njegov Focus RS WRC priprema britanski M-Sport, tvrtka koja vodi Fordov službeni natjecateljski program.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvolitarski motor s turbo punjačem koji je ugrađen u Fiestu pripremio je švedski tim Olsbergs Motorsports Evolution (OSME), a bazira se na uspješnom serijskom Fiesta Rallycross automobilu koji se natjecao na FIA European Rallycross prvenstvu 2009.

OSME je uzeo Fiesta Rallycross na prošlogodišnji Pikes Peak u SAD-u, a dva tjedna kasnije pobijedio na X Games-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blockova Fiesta s pogonom na sva četiri kotača preinačena je da odgovara pravilima. U nju je ugrađen turbo restriktor kako bi se uskladio s pravilima prvenstva, a proizvodi snagu od oko 330bhp (326 KS).

Blockov tim proveo je posljednjih nekoliko dana testirajući automobil na sjeveru Michigana. Pogledajte kako je to izgledalo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo