PLUS OTPREMNINA, AUTO...

Bivšem šefu Volkswagena u mirovinsko uplaćeno 32 milijuna dolara!

Sada već bivši generalni direktor Volkswagena, Martin Winterkorn, proživljava vjerojatno najteže dane u svojoj poslovnoj karijeri. Ipak, kako bi legendarni Ćiro Blažević rekao: Kad god mi je teško, ja se sjetim bankovnog računa u švicarskoj banci. E sad, nismo sigurni da Winterkorn ima račun u švicarskoj banci, ali su novinari Bloomberga saznali nešto drugo…

Dakle, Winterkorn se može mirne duše povući iz javnosti, jer je za vrijeme osmogodišnje vladavine u VW akumulirao 28.2 milijuna eura iliti 30 milijuna dolara na račun svog mirovinskog osiguranja! I to je podatak od kraja prošle godine. Štoviše, još bi mogao dobiti nekoliko milijuna dolara kao otpremninu, zavisno o tome kako upravni odbor klasificira njegov izlaz iz tvrtke.

PREVELIK TERET AFERE: Izvršni direktor Volkswagena ipak podnio ostavku

Dokument u kojem je navedeni ovaj šokantan iznos ne navodi koji bi to bili razlozi za uskraćivanje isplate visokih mirovina Winterkornu. Inače, Martin je bio drugi najbolje plaćeni generalni direktor u Njemačkoj prošle godine, njegova godišnja plaća je iznosila 16.6 milijuna eura.

Još jedan zgodan podatak – Winterkorn se može koristiti VW automobilom po svom izboru sve dok mu se isplaćuje mirovina.

Povratak na Net.hr