LUDO BRZO

OVAKO IZGLEDA 0-100 KM/H ZA 1,9 SEKUNDI: Još bolja vijest? Musk je rekao da su to performanse osnovnog modela novog Roadstera

Bez ikakve najave i u trenutku kada je Teslin dugoočekivani električni kamion Semi na sebe okrenuta imao svjetla pozornice, svijetu se pokazala i druga generacija Roadstera, automobila koji će prvi čovjek kompanije Elon Musk nešto kasnije nazvati ‘najbržim automobilom serijske proizvodnje svih vremena’.

STIGLE VELIKE NOVOSTI IZ TESLE: Predstavljen električni kamion Semi i novi Roadster, najbrži automobil serijske proizvodnje ikad 

S mjesta do 100 km/h, najavljeno je, Roadster će ubrzati za nevjerojatnih 1,9 sekundi. Jurit će brzinom koja premašuje 400 km/h, dodao je Musk i koji dan kasnije ponovno bacio ‘bombu’:

“Vjerojatno sam trebao razjasniti da su to performanse osnovnog modela.”

Prema njegovim navodima poseban paket opreme ludo ubrzanje Roadstera podignut će na ‘sljedeću razinu’, a kad se to dogodi i potvrditi najavljenu dominaciju u svijetu ubrzanja.

Premda ono i sad izgleda nevjerojatno što osim spomenutih brojki dokazuje i snimka testiranja mogućnosti Roadstera. Kako izgleda od 0-100 km/h za manje od dvije sekunde pogledajte na 3:55 ovog videa.

Povratak na Net.hr