ODLUČNI MINISTAR: / Zmajlović će tražiti odštetu za Volkswagenov skandal

Image
Foto: Pixsell

Ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović oglasio se po pitanju Dieselgate afere, koja trese automobilsku industriju već 10-ak dana.

7.10.2015.
12:04
Pixsell
VOYO logo

PORSCHE CROATIA PORUČUJE: U Hrvatskoj je 26,457 “zaraženih” VW vozila

Image
PORSCHE CROATIA PORUČUJE: /

U Hrvatskoj je 26,457 "zaraženih" VW vozila

Image
PORSCHE CROATIA PORUČUJE: /

U Hrvatskoj je 26,457 "zaraženih" VW vozila

"Na svaki način se trudimo očuvati prirodu i bogatstva koja imamo, stoga neću dozvoliti nikome, pa bio to i neki od vodećih svjetskih proizvođača automobila, da ono što mi uspijevamo očuvati, netko za račun svog profita na prijevaru uništava. Neću dozvoliti da nas bilo tko, pa makar i velika moćna kompanija kroz prevaru učine suučesnicima trovanja planeta i naše Hrvatske. Slučaj Volkswagen nije samo prevara kupaca, ovo je i prevara svih građana Hrvatske. Ovo je jedna od najvećih eko prijevara u zadnje vrijeme i ovo nije nimalo bezazleno", kaže u priopćenju mministar Zmajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"VW će platiti zbog svoje pohlepe"

Ministarstvo je već krenulo u akciju i oformilo posebnu istražnu komisiju s tri ključna zadatka: utvrditi činjenice, izračunati financijske posljedice prevare i predložiti pravne mjere.

"Komisija će napraviti izračune tko je u ovoj eko prevari desetljeća financijski oštećen. Komisija ima zadatak izračunati je li i koliko oštećen državni proračun i također predložiti mogućnosti za nadoknadu štete. Građani će biti izuzeti jer su oni vozila kupili u dobroj vjeri", stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Zmajlović odlučan je u svojim namjerama traženja odštete u slučaju Dieselgate.

"Komisija također mora predložiti pravne mogućnosti koje su nam na raspolaganju za nadoknadu štete ako se potvrde sumnje i dokaže namjerna prevara kao posljedica manipuliranja softwerom za prikaz emisija. Ako se optužbe pokažu točnim, proizvođač će morati platiti zbog svoje pohlepe, narušavanja okoliša i zdravlja građana a mi ćemo biti spremni sa svojim potraživanjima", kaže Zmajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo