NOVOTARIJA IZ SLOVENIJE: / Sve vozače koji napušu 0,0 promila časte koncertom policijskog orkestra

Image
Foto: Thinkstock, Mtrojer

Broj prometnih nesreća što ih izazovu alkoholizirani vozači u Sloveniji ove je godine u porastu, a kod vozača koji se podvrgnu testu u prosjeku se otkrije 1,51 promila alkohola u krvi.

8.11.2016.
12:05
Thinkstock, Mtrojer
VOYO logo

Broj mrtvih na slovenskim cestama ove je godine u znatnom porastu, a kampanja pojačanog nadzora i osvjećivanja vozača pod nazivom "Slovenija puše 0,0 promila" stiže u pravome trenutku - kad dozrijeva mlado vino.

Dvadeset posto više alkoholiziranih za volanom

Od početka godine na slovenskim je cestama u nesrećama smrtno stradalo 117 ljudi, od čega 30 zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a u približno 14.000 zabilježenih prometnih nesreća otkriveno je 1500 alkoholiziranih vozača, što je preko dvadeset posto više nego lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi stimulirala sudionike u prometu da se suzdrže od konzumacije alkohola i opijata, slovenska je policija u akciji koja traje do sredine mjeseca organizirala motivirajuću nagradnu igru.

Onim vozačima kod kojih se testiranjem utvrdi da su potpuno "čisti" poklanjaju srećke za lutriju na kojoj mogu dobiti besplatne karte za koncert policijskog orkestra i popularnih pjevača zabavne glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo