KRAĐE RELEJNOM KUTIJOM

NOVI OBLIK HIGH-TECH KRAĐE UZIMA SVE VIŠE MAHA: Bez ključa ukrali auto za manje od minute

Policija je objavila jednu od prvih snimki sigurnosnih kamera na kojoj se vidi novi oblik ‘high-tech’ krađe automobila koji je banda ukrala za manje od minute bez da je koristila ključ.

Dvojica kriminalaca s kapuljačama uspjela su preuzeti Mercedesov sigurnosni sustav 25. rujna u 21 sat u Birminghamu, a ukradeno luksuzno vozilo nikada nije pronađeno, piše Daily Mail.

Gotovi u tren oka

Snimka pokazuje lopove čiji se automobil zaustavio pred kućom žrtve. Vidljivo je kako jedan u rukama drži relejnu kutiju s pomoću koje traži signal ključa unutar kuće i prebacuje ga drugoj kutiji pored automobila.

Na snimci se vidi kako lopovi kratko čekaju dok se relejne kutije ne spoje, a zatim se svjetla Mercedesa upale i vrata se otvore.

Lopovi su se brzo odvezli, a cijela zločinačka radnja trajala je manje od minute.

Držite ključ u metalnom sefu

Krađe su postale toliko česte da je policija počela savjetovati da vlasnici drže ključ u sefu, jer metal može blokirati signale te da koriste mehaničku blokadu volana.

Relejni sustavi za otključavanje automobila mogu se kupiti na ebayu za nekih 850 kuna.

KRIMINALCI SU UVIJEK KORAK ISPRED? Pomoću ‘tajanstvenog uređaja’ mogu otključati i pokrenuti automobil

Bande ih koriste za krađe novih automobila, a najpopularniji su BMW, Ford, Audi, Land Rover, Hyundai, Volkswagen i Mercedes.

Povratak na Net.hr