ANALITIČARI IZNENAĐENI

NITKO VIŠE NE ŽELI ‘TENKOVE’: Rolls Royce prijavio rekordni gubitak od 4,6 milijardi funti

Tvrtka Rolls Royce objavila je izvještaj u kojem navodi da je zabilježila rekordni gubitak od 4,6 milijardi funti (blizu 5,4 milijardi eura). Najgorem gubitku u poviejsti diva doprinijela je rasprostranjenost mita i pad funte.

Tvrtka je prijavila gubitak prije oporezivanja za 2016. godinu. Rolls Royce je ranije pristao platiti 671 milijun funti kako bi riješio korupcijske slučajeve s britanskim i američkim vlastima.

Inače, profit Rolls Roycea je 2016. godine pao za 49 posto, na 813 milijuna funti, što je iznenadilo većinu analitičara.

OPROŠTAJ SA STILOM: Prestaje se proizvoditi Rolls-Royce Phantom VII, ovo je posljednji primjerak

U priopćenju je navedeno da postoje mali izgledi za ovogodišnje poboljšanje poslovanja, a izvršni direktor Warren East je rekao da treba napraviti puno toga kako bi se poboljšali prihodi.

Iz tvrtke je proteklog mjeseca objavljena isprika zbog slučajeva korupcije koji su se događali u rasponu od skoro 25 godina. Tvrtka je priznala privredni kriminal i pristala platiti kazne te tako izbjeći kazneni progon.

Osim skupocjenih automobila, Rolls Royce proizvodi motore za vojne i civilne avione, vlakove, atomske podmornice i elektrane.

NAJSEKSI ROLLS IKADA: Novi Rolls Royce Dawn kabriolet inspiriran ‘La dolce vitom’

Rolls-Royce se na svim poljima susreće s teškoćama, što uvelike utječe na prihode i profit, zbog čega je East, koji je preuzeo tvrtku 2015. godine, krenuo u restukturiranje kako bi odgovorio promjenama u civilnom zrakoplovstvu i drugim poljima.

Povratak na Net.hr