NITKO NE BJEŽI POLICIJSKOM V90: / Švedska policija dobiva jako pojačanje

Image
Foto: Volvo
5.12.2016.
15:20
Volvo
VOYO logo

Zahtjevi koje vozila za hitne slučajeve moraju ispuniti mnogo su veći nego oni namijenjeni klasičnim cestovnim automobilima. Automobil korišten za potrebe švedske policije mora zadovoljiti vrlo stroge zahtjeve u područjima poput performanse, udobnosti, kvalitete i ergonomije, kako bi bio proglašen zadovoljavajućim za policijske vozačke standarde.

Najviša ocjena ikad

Automobilski test kojeg je provela švedska policija fokusiran je na pet područja: test kočenja, test savladavanja prepreka, akcija s i bez kočenja, te test hitne vožnje velikim brzinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupna ocjena koju je V90 dobio na testiranjima švedske policije iznosi 9.2 od 10 i predstavlja najvišu ocjena koju je neki automobil postigao na tim testiranjima.

Ocjene koje je Volvo V90 dobio na testiranjima švedske policije pokazale su kako je ovom automobilu teško pronaći bilo kakvu manu. Vrhunsku izvedbu pokazali su šasija, upravljanje, ovjes, kontrola proklizavanja i pogon, a brze promjene traka na cesti pri visokim brzinama gotovo su varljivo jednostavne za izvesti. Ovaj automobil čini ono što mu se naredi i rješava se poprečnih sila i poteškoća bez imalo protesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Volvo
Image
Foto: Volvo

Kako bi transformirao premium automobil u prikladno vozilo za hitne slučajeve, Volvo Car Special Products odjel razvija automobile u skladu s specifičnim zahtjevima policijskih snaga.

Duga povijest policijskih automobila

Tako je, na primjer, šasija napravljena još jačom i dinamičnijom, kočnice i ovjes su poboljšani, a automobil je opremljen svim potrebnim alatima i komunikacijskim tehnologijama. Oko tjedan dana je potrebno da se standardni Volvo V90 pretvori u policijski automobil u posebnom Volvo Cars proizvodnom pogonu u Torslandu, Švedska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je švedska policija prva policija koja će početi koristiti Volvo V90 kao svoj policijski automobil, Volvo Cars već neko vrijeme svojim policijskim automobilima opskrbljuje i policije drugih zemalja. Neke od država koje su u posljednjih nekoliko godina koristile Volvo automobile su Norveška, Italija, Velika Britanija i Nizozemska. Volvo V90 će također biti na raspolaganju svim zainteresiranim policijskim snagama diljem svijeta.

Volvo ima dugu povijest u isporuci policijskih automobila. Još 1929. godine švedska policija borila se protiv kriminala iza volanima Volvo modela. U desetljećima koja su slijedila, klasični Volvo automobili, poput Volva Amazon i Volva 144, vjerno su služili policijskoj uniformi. U novije vrijeme taj zadatak pripao je Volvu XC70 i Volvu V70. U vrijeme kada se uvodio, Volvo XC70 bio je policijski automobil s najboljim rezultatima na testu švedske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo