NIJEMCI OTKRIVAJU KOJI SU RABLJENI AUTI NAJBOLJI: / Ako planirate kupovati, ovo će vas zanimati

Image
10.11.2019.
8:02
VOYO logo

Svaki peti automobil nije prošao tehnički pregled

Njemački TÜV je objavio izvještaj za 2020. godinu, u kojem se prate automobili koji su pristupili tehničkim pregledima od srpnja 2018. do srpnja 2019. godine. Od devet milijuna vozila koliko je obrađeno na tehničkim pregledima pada svaki peti automobil s ozbiljnim pogreškama. Također, vidi se i da im vozni park stari - prosječna starost automobila je 9,5 godina, a još 2010. godine prosječna starost vozila bila je osam godina. Naravno, i jedno i drugo je mnogo bolje nego u Hrvatskoj. Mi se krećemo oko 14 godina, a s obzirom na kvalitetu života i visinu primanja – još je i dobro.

No za Hrvate je svakako mnogo zanimljivije koji su automobili dobro prošli, jer bi to mogao biti dobar vodič za kupnju rabljenih automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji po klasama

Kako prenosi HAK, ukupni pobjednik, pobjednik među SUV-ovima i vozilima starima od dvije do tri godine, je Mercedes-Benz GLC (samo 2,7 posto nedostataka), drugi su Porsche 911 (2,20) i Mercedes SLK/SLC (2,20). Četvrti i peti su također Mercedesi, B i A klasa, a šesto mjesto dijele C klasa i Mazda CX-3.

U kategoriji malih automobila prvi je Audi A1 (3,1), a jedan od lošijih je Fiat Punto (10,8). Nije se proslavila ni Dacia Logan sa 13,6 posto nedostataka. U klasi mini automobila najmanje nedostataka ima Opel Adam (4,0), a Ford Ka je posljednji (10,7).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo