POTPUNA KOPIJA

NIJE NI POČELO, A VEĆ PROBLEMI? Clarkson se boji da će BBC tužiti ekipu ‘novog’ Top Geara i Amazon

Nekadašnja ekipa Top Geara u problemu je zbog nove emisije! Naime Grand Tour, koji će se početi prikazivati na Amazon Primeu za manje od tri tjedna, ‘potpuna je kopija’ emisije Top gear.

To nije ocjena test publike, već izjava glavnog voditelja Jeremyja Clarksona, koji strahuje da će BBC pokrenuti tužbu protiv njih i Amazona, piše Daily Mail.

“Brinem se kako će publika reagirati, jer nas neće vidjeti u uobičajenim dijelovima emisije na koje su navikli – nećemo vidjeti Zvijezdu u automobilu razumne cijene, Cool zid, niti Stiga jer je BBC to zaštitio kao intelektualno vlasništvo”, kaže 56-godišnji Clarkson.

CLARKSON I EKIPA PREDSTAVILI SHOW: The Grand Tour najavljen zvijerima od automobila, devama i – tenkovima

‘Sve je potpuno isto’

“S druge strane, sve ostalo je potpuno isto, mi smo trojica sredovječnih muškaraca koji se međusobno podbadaju i voze neke automobile. Mi smo ista obitelj, samo smo preselili u drugu kuću”, kaže.

Daily Mail prenosi da su Clarkson, Richard Hammond, James May i odvjetnici Amazona imali “brojne sastanke” na kojima su raspravljali o tome otvaraju li se mogućnosti za tužbe, jer su sličnosti između dvije emisije “potpuno očigledne”.

Prva epizoda showa Grand tour bit će emitirana 18. studenog. Snimljeno ih je već pet, a u prvoj sezoni bit će ih emitirano ukupno 12. Snimanje druge sezone počinje već 14. prosinca.

Povratak na Net.hr