BEZ KOMPROMISA

NE OČEKUJTE TO OD NJIH: Rolls-Royce ne odbacuje budućnost, no samoupravljanje i hibridi njima nisu prioritet, a razlog je jasan

Rolls-Royce nema namjere proizvoditi automobile na hibridni pogon, potvrdio je CEO tog luksuznog proizvođača Torsten Müller-Otvös, ali će se okrenuti proizvodnji električnih automobila u onom trenutku kada ta tehnologija bude dovoljno razvijena.

“Elektrifikacija predstavlja napredak, a za nas nema međukoraka poput hibridizacije. Stiže vrijeme, nemoguće je točno predvidjeti kada, nestanka motora s unutarnjim izgaranjima. Trebat će puno vremena, no to će se sigurno dogoditi”, kazao je Müller-Otvös, prenosi Autocar, i potom objasnio zašto na tržište nikad neće stići hibridni primjerak Rolls-Roycea.

“Naš brand nije, na neki način, glavni igrač u revolucioniranju tehnologije. Naši kupci su oni koji biraju najveći luksuz, nema mjesta za nedostatke. Neprihvatljivi su nam kompromisi po pitanju tehnologije ili načina rada naših proizvoda.”

Lani je Rolls-Royce otkrio konceptni potpuno električni autonomni automobil. No, poručio je glavni čovjek proizvođača luksuza, niti samoupravljanje nije ono što zanima njihove klijente.

“Nije im to nužno, mnogi od njih imaju vozače. Nikad mi niti jedan nije prišao i pitao kada na tržište stiže samoupravljivi Rolls-Royce.”

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr