POKAZANI U PARIZU

MNOGO NOVOSTI KOD RUMUNJA: Dacia je osvježila svoja tri modela, ali to nije jedina i najvažnija vijest

Tri osvježena modela predstavio je rumunjski proizvođač automobila Dacia na pariškom salonu automobila, a uz dorađene eksterijere i interijere samih vozila, ponudio i njihovu novu motorizaciju.

Nadograđene verzije aktualnih generacija modela Sandero, Sandero Stepway i Logan MCV pridružuju se gami Dacijinih vozila i sada stižu i s 1,0-litrenim motorima koji bi trebali zamijeniti izlazeće 1,2-litrene benzince i pritom razvijati 75 konjskih snaga. Upareni su sa standardnim ručnim ili opcijskim Easy-R automatiziranim mjenjačem. Od motorizacije spomenimo i postojeće 0,9-litrene turbo benzinske motore i 1,5-litrene dizel sa 75 ili 90 KS.

Sva tri modela profitiraju mnoštvom dopuna kakve je pokazao Duster, a to uključuje osvježene maske motora, branike, nova prednja i stražnja svjetla (i redizajnirana LED svjetla za dnevnu vožnju)…, kojima postaju prepoznatljiv član osveježene Dacijine obitelji.


Nadalje, proizvođač tvrdi da su sva tri modela osvježena i iznutra i to novim materijalima i dodacima, ali i poboljšanom ergonomijom i pretincima. Tu su i novi upravljač, preslake, ukrasi, dodatna utičnica za putnike u stražnjem dijelu vozila, držač čaša i sitnice koje su ipak, dojma smo, manje važne u odnosu na dostupnost kamere za vožnju unatrag i sustav za pomoć pri kretanju uzbrdo.

U prodaju kreću najkasnije početkom sljedeće godine.

Povratak na Net.hr