LUDILO OD AUTOMOBILA: / Izgleda poput staklenika, a premijeru će imati na sajmu elektronike!

Image
Image
30.12.2016.
9:55
VOYO logo

Ovaj automobil ima sva tehnička poboljšanja o kojima se u autoindustriji govorilo ove godine – od sustava za automatsku vožnju, do displaya koji vozaču govori kada će se svjetlo na semaforu promijeniti u zeleno.

Ali, ono što je posebno zanimljivo je unutrašnjost ovog neobičnog automobila. Naime, unutrašnjost izgleda kao dnevna soba, a ime Osais (oaza) trebalo bi shvatiti prilično doslovno jer se unutra nalazi čak i prava mala okućnica, dok dojam kuće na kotačima dodatno pojačavaju solarni paneli na krovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim toga, Oasis raspolaže foteljom i naravno, TV-om, a veliki vjetrobran služi i kao ekran za virtualnu realnost. Unutra se nalazi čak i nekoliko prtinaca za odlaganje stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnivač Rinspeda Frank M. Rinderknecht priznaje da je ovaj automobil "pomalo čudan", ali se nada da će uspjeti "izgurati" s tržišta velike, teške SUV automobile, koji su trenutno jako popularni.

"Želimo pobiti duboko ukorijenjeni mit da vam u svakodnevnoj borbi za opstanak u urbanoj džungli treba SUV veličine tenka", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatno su zbog toga njegov borbeni izgled 'ublažili' izradom mobilnog urbanog vrta. Sa svojim velikim ostakljenim površinama i prednjim pogonom, profinjeni i brzi dvosjed izgleda prilično futuristički, a pomalo podsjeća i na moderne interpretacije poznate Star Wars ikone – R2D2, prije svega jer se obje "kante" mogu okrenuti oko sebe na izuzetno malom prostoru.

Švicarsko samovozno vozilo nije strogo funkcionalno poput Google Cara, nego je više "sljedeća generacija" s mnoštvom tehničkih i vizualnih poslastica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s dugom tradicijom, dvadeset i treći koncept proizveden u Rinspeedu projektirala je švicarska tvrtka 4erC, a napravila Esoro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo