KRILA SKRIVENA U KROVU: / Toyota razvija leteći automobil

Image
8.9.2015.
13:38
VOYO logo

Još se nismo priviknuli na električne automobile, a leteće automobile smatramo znanstvenom fantastikom. No, i to bi uskoro mogla postati naša svakodnevica, barem tako tvrde u Toyoti, a prenosi Daily Mail.

Nedavno je poznatom proizvođaču automobila odobren patent u Americi za vozilo sa krilima skrivenim u krovu, a koja se mogu aktivirati pritiskom na tipku. Stručnjaci iz Toyote žele usavršiti vozilo koje neće biti preveliko za cestu, a ujedno će imati sve odlike aviona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srpnju su predstavili prototip, Terrafugia TF-X, konceptualno vozilo koje je u isto vrijeme automobil i avion sa krilima na sklapanje, na kojima su električni motori, dok je ispod haube dodatnih 300 konjskih snaga.

Image
Image

Upravo zbog tih motora TF-X ne treba pistu, već može poletjeti vertikalno s parkirališnog mjesta. Maksimalna brzina leta je 322 km/h, dok je doseg oko 800 kilometara. Vozilo prima 4 putnika, a dio s letenjem odrađivalo bi računalo, vi samo morate stisnuti tipku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju treba reći da je TF-X u ranoj fazi razvitka, iz Toyote poručuju kako će im trebati narednih 8 do 12 godina prije nego započnu s proizvodnjom.

Do tada pogledajte video...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo