TURBO BENZINAC S 231 KS

JCW CONVERTIBLE: Najsnažniji Minijev model u toples izdanju upozorava na mogućnost kiše

Najsnažniji Minijev model John Cooper Works dobio je svoje toples izdanje. U odnosu na standardni model JCW kabriolet djeluje agresivnije, prije svega zbog novodizajnirang prednjeg odbojnika, većih usisnika zraka, sportskog ispušnog sustava i atraktivnih 17-inčnih naplataka. Naravno, tu je i sklopivi mekani krov, koji se zatvara za 18 sekundi pri brzinama do 30 km/h.

John Cooper Works kabriolet pokreće 2,0-litarski TwinPower turbo benzinski motor s četiri cilindra koji razvija snagu od 231 KS uz najveći okretni moment od 329 Nm. U kombinaciji s 6-stupanjskim ručnim mjenjačem JCW kabriolet od 0 do 100 km/h stiže za 6,6 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 242 km/h.

Tko se, pak, odluči za verziju s 6-stupanjskim Steptronic automatskim mjenjačem do stotke će stići za 6,5 sekundi, dok je maksimalna brzina nešto manje i iznosi 240 km/h.

Shodno sportskom predznaku, Mini JCW kabriolet krasi i sportski ovjes, Brembo kočioni sustav te elektronska blokada diferencijala.

Unutrašnjost je praktički u potpunosti obložena kožom, od sportskog upravljača, preko sjedala, pa do mjenjača. Najsnažniji Minijev model je dobio i promijenjenu upravljačku ploču, no ona je zadržala svoj prepoznatljiv okrugli oblik.

 

Ugrađeni su i brojni elektronski sustavi, od kojih svakako treba izdvojiti svojevrsni alarm za kišu. Naime, ako je vozilo parkirano s otvorenim krovom, a prognoza je loša, vlasnik će primiti poruku na pametnom telefonu u kojoj stoji kako bi bilo pametno zatvoriti krov.

Cijena modela s ručnim mjenjačem je 38.000 dolara, dok onaj s automatskim mjenjačem košta dvije tisuće dolara više.

Povratak na Net.hr