ISPROBAJTE I VI: / Uber krenuo s radom, prvi dojam odličan

Image

Nakon 340 gradova u 62 države Uber je stigao i u Zagreb. Od danas nadalje pomoću aplikacije možete naručiti vožnju koja će biti oko 25 posto jefitnija od standardne taksi službe.

22.10.2015.
12:29
VOYO logo

“Iskustvo je odlično. Vozila uredna, aplikacija radi odlično. Vozač je bio iznimno pristojan, a na kraju sam vožnju ocijenio čistom peticom. Uber je odličan jer ubrzava cijeli proces. Ako plaćate karticom vožnju, morate čekati da vozač odradi proceduru s često sporim uređajima, ako je gotovina, onda čekate račun i kusur, kod Ubera samo pozdravite i izađete. Sve ostalo ide automatski. Nadalje, nema poziva telefonom, odredite od kuda idete i gdje želite. Možete dobiti procjenu cijene prije vožnje. Točno znate kad vozilo dolazi i koje je vozilo i koji vozač. Najbolje od svega je da nakon vožnje ocijenite vozača, ali i on vas. Time se postiže da oni koji rade loše, ne mogu više biti vozači Ubera, a o tome ne odlučuje niti šef, niti neki birokrat gradskog ureda, već mi - korisnici. No, ako ste vi loš putnik, ako ste bili pijani, nepristojni ili zaprljali vozilo, vozač može i vas ocijeniti lošijom ocjenom”, prepričao je svoje iskustvo poduzetnik Saša Cvetojević za Zimo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
STIGAO U HRVATSKU: /

Uber će Zagrepčanima biti dostupan u četvrtak u podne

Image
STIGAO U HRVATSKU: /

Uber će Zagrepčanima biti dostupan u četvrtak u podne

Početak Uberovog poslovanja u Hrvatskoj organizirao je Loic Amado. Dolazak Ubera najavio je na zagrebačkoj konferenciji o digitalnoj ekonomiji i trgovini, OMG Commerce, održanoj u svibnju, a od tada pa do početka rada ove popularne prijevozne usluge Uber aplikaciju je preuzelo više od 13.000 korisnika.

"Uber u Hrvatskoj ima hrvatsku tvrtku koja plaća hrvatske poreze, a usluga koju smo pokrenuli je UberX koja podrazumijeva korištenje profesionalnih vozača. Za razliku od UberPopa, koji omogućava ‘bilo kome’ da vozi za Uber, UberX je reguliranija usluga. U sklopu nje Uber provjerava svu potrebnu dokumentaciju vozača, jesu li osuđivani te odgovara li njihovo vozilo Uberu. Uberovi vozači su profesionalni, komercijalni vozači s vlastitim vozilima koji rade za Uber kao vanjski suradnici putem svojih obrta, u skladu s hrvatskim zakonom.", rekao je Amado za Netokraciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada se odlučite naručiti vožnju, ne morate se bojati da će po vas doći netko sa starim vozilom.

"Prvenstveno se radi o vozilima srednje klase poput Mercedesa E klase te primjerice Škode Superb. Vozila ne smiju biti starija od 10 godina, iako u praksi nisu starija od 8. Iako svi vizuali Ubera insinuiraju da su im vozila crne, ona mogu biti i drugih boja", kaže Amodo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Kao što smo rekli, cijene će biti oko 25 posto niže od konkurencije. Unutar Uberove aplikacije postoji fair estimate opcija, koja će vam pokazati procjenu cijene tražene vožnje.

Kako piše na Uberovim stranicama za Zagreb, cjenik je sljedeći: start je 8 kuna, jedan kilometar je 4 kune, a minuta čekanja 50 lipa. Minimalna cijena vožnje je 10 kuna, a cijena otkazivanja naručenog vozila je 15 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A od vaše prve vožnje dijeli vas nekoliko jednostavnih koraka:

1. Preuzmi Uber aplikaciju sa App Store, Google Play ili Windows Store.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Registriraj se i unesi svoje osobne podatke zajedno s kreditnom/debitnom karticom ili PayPal računom.

3. Odredi mjesto ukrcaja i naruči svoju prvu vožnju. Prije toga možeš vidjeti procjenu ukupnog iznosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo