IPAK JE SVE BILA VELIKA PREVARA: / Ideja za smanjenje gužve i revoluciju u prometu završila uhićenjima

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Sjećate li se koncepta javnog gradskog prijevoza u Kini koji je istovremeno trebao ponuditi rješenje za smanjenje prometnih gužvi i onečišćenje zraka?

5.7.2017.
12:50
Screenshot
VOYO logo

Vijest javlja autoblog.com prema čijim je napisima pekinška policija pokrenula istragu protiv kompanije koja je predstavila Transit Elevated Bus (TEB) zbog navodnog ilegalnog sakupljanja novca. Među 30-ak uhićenih je i Bai Zhiming, koji vodi online platformu Huaying Kailai preko koje je sakupljan novac za TEB čiji je i prvi čovjek tehnološkog razvoja, a protiv kojeg su, dodaje qz.com, 72 investitora podigla tužbu. Usput, do listopada prošle godine sakupljeno je 1,3 milijarde američkih dolara (oko 8,5 milijardi kuna) nakon prezentacije ideje u Qinghuangdau.

Image
SJAJNA IDEJA: /

Autobus budućnosti ne onečišćuje zrak i ne zna za gužvu

Inače, ideja je bila da ovaj koncept probleme u gužvi rješava na način da ‘prekoračuje’ dvije vozne trake i visoko uzdignut od tla u svojoj vožnji gradom vozi iznad automobila. S 1,400 ukrcanih putnika uz maksimalnu brzinu od 65 km/h zamišljeno je da konceptni autobus vozi po posebnim šinama dopuštajući svojom podignutošću od tla na visinu koja premašuje dva metra da se promet ispod njega odvija nesmetano. Dapače, na zaslonu simulira nebo pa se ovi u prometu ispod njega vjerojatno ne osjećaju neugodno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo