I ONI LAŽU: / Fiat-Chrysler umanjivao broj poginulih u njihovim vozilima?

Image

Ne laže samo Volkswagen. Fiat-Chrysler je u izvještajima umanjivao broj poginulih i ozlijeđenih osoba u njihovim vozilima, objavila je Američka nacionalna agencija za cestovni promet (NHTSA).

30.9.2015.
13:41
VOYO logo

Preliminarna istraga otkrila je niz problema sa sustavom prikupljanja i distribucije podataka u Fiat-Chrysleru. Proizvođači automobila u SAD-u prema zakonu moraju izvještavati o smrtnim slučajevima i ozljedama u njihovim automobilima kako bi agencija mogla prepoznati trendove i probleme sa sigurnošću vozila.

Koliko toliko olakotna okolnost za Fiat-Chrysler je što su sami uočili probleme i obavijestili NHTSA. Ipak, nameće se pitanje što je došlo prvo - saznanje o procurenim informacijama ili savjest vodstva tvrtke. U svakom slučaju, daljnje mjere i možebitne kazne bit će određene nakon što američke vlasti prikupe više informacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, prije dva mjeseca Fiat-Chrysler je platio 105 milijuna dolara kazne zbog kršenja zakona u nizu slučajeva vezanih za povlačenje vozila. A početkom godine Honda je platila 70 milijuna dolara kazne zbog sličnih previda u izvještajima o broju poginulih i ozlijeđenih osoba u njihovim vozilima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo