HURACAN LP 580-2: / Povratak Lamborghinija na stražnji pogon

Image

Nakon godina kreiranja automobila koji su uglavnom imali pogon na sva četiri kotača, Lamborghini se vraća stražnjem pogonu, kojeg je predstavio u novom Huracan LP 580-2 modelu.

27.11.2015.
13:15
VOYO logo

"Lamborghini Huracan LP 580-2 nastavlja našu tradiciju vizionarskih i modela inspiriranih tehnologijom. Model sa stražnjim pogonom se savršeno uklapa u Huracan seriju, priklanjajući se onima koji žele još intenzivnije iskustvo vožnje, ali i onima koji već voze automobile sa stražnjim pogonom, a sada žele uskočiti u Lamborghini", rekao je generalni direktor Lamborghinija Stephan Winkelmann.

Image
Image
Image
Image

Kao i ostali članovi njegove obitelji, tako i Huracan LP 580-2 pokreće 5,2-litarski V-10 motor, na koje su napravljene manje preinake. Zbog njih ovaj motor proizvodi 572 KS umjesto 601 KS. Smanjen je i maksimalni okretni moment, i to s 560 Nm na 540 Nm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Motor je uparen sa sedmostupanjskim mjenjačem s dvije sklopke, a i ovaj Huracan ima tehnologiju koja gasi cilindre kada nisu potrebni zbog maksimalne uštede goriva i manjeg zagađenja okoliša.

Image
Image
Image
Image

Bez težine AWD sustava, LP 580-2 je 38 kilograma lakši od svoje starije braće. S obzirom na stražnji pogon, podatak da je samo 0.2 sekunde sporiji od 0 do 100 km/h, ne zvuči tako loše. Uglavnom, Huracan LP 580-2 do stotke treba 3,4 sekunde, a maksimalna brzina je 320 km/h. U svakom slučaju, više nego impresivne brojke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon coupe i convertible verzije s AWD pogonom, ovo je najjeftiniji Huracan u seriji s početnom cijenom od 201.100 dolara. No, sumnjamo kako će cijena biti neki faktor za buduće kupce Lamborghinija. Oni će birati između "sretnog repa", odnosno pogona na sva četiri kotača, i svih prednosti, ali i potrebnih vozačkih vještina za ukrotiti zvijer od 572 KS sa stražnjim pogonom.

Image
Image
Image
Image
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo