PROŠIRIO PONUDU

ECLIPSE CROSS STIŽE U EUROPU: Na dijelu tržišta na kojem vlada velika gužva i Mitsubishi se nada dobrim brojkama prodaje

Mitsubishi je ovog tjedna krenuo s isporukom modela Eclipse Cross na europsko tržište. Kompaktni SUV koji je svjetsku premijeru imao na salonu automobila u Ženevi u prodaju će u zimskim mjesecima godine, a tijekom aktualne fiskalne godine (do 31. ožujka 2018.) očekuje se isporuka 50,000 primjeraka.

Izdubljenog ćoškastog prednjeg dijela, kose krovne linije i nagnutog stražnjeg vjetrobranskog stakla iznad kojeg je zdepasti spojler Eclipse Cross je ublažena, ali još uvijek prilično agresivna verzija konceptnog XR-PHEV-a. Interijer vozila istovremeno je dinamičan i sportski, a tanki zaslon i Head Up zaslon svakako pomažu stjecanju dojma o futurističkom kokpitu automobila u kojem bi prostora za sve putnike trebalo biti dovoljno, čak i u području glave onih na stražnjim, u omjeru 60:40 djeljivim, sjedalima.

Specifikacije europskog modela prvog Mitsubishijevog automobila nove generacije kojeg će se na Starom kontinetu moći kupiti su sljedeće: SUV dimenzija 4405 x 1805 x 1685 mm pokreće 1,5-litreni turbo benzinski motor koji razvija 160 KS i čiji je najveći okretni moment 250 Nm. Kupci će moći birati između 6-stupanjskog ručnog mjenjača i 8-stupanjskog automatika sa Sport Modeom koji će imati opcijski pogon na sva četiri kotača.

Povratak na Net.hr