FIAT TIPO SW

DOŠAO U HRVATSKU: Karavanska izvedba Fiata Tipo starta cijenom od 118,055 kuna

Fiat Tipo Station Wagon, karavanska izvedba modela Tipo, stigao je na hrvatsko tržište na kojem starta cijenom od 118,055 kuna koliko valja izdvojiti za osnovni model pokretan 1,4-litrenim 16 V motorom koji razvija 95 konjskih snaga.

Treća karoserijska izvedba cijenom ističe kandidaturu za visoko mjesto ljestvice popularnosti u konkurenciji karavanskih kompakta, no ona je tek jedan od aduta modela koji se s pravom diči prostranošću svog interijera. Dug 457 cm, što je tri centimetra duže u odnosu na limuzinsku, a 21 cm u odnosu na hatchaback izvedbu, Tipo SW nudi komfor putnicima, ali i raskošnih 550 litara zapremnine prtljažnog prostora s niskim pragom utovara i bez izvučenog ruba. Moguće ga je proširiti do maksimalnih 1650 l spuštanjem sjedala drugog reda.

Karavanski Tipo stiže s tri paketa opreme (Pop, Easy i Lounge) i u ponudi s tri motora, već navedenim 1,4-litrenim benzinskim, ali i dva dizelska. Osnovni je 1,3-litreni Multijet s 95 KS, a tu je i 1,6-litreni Multijet sa 120 KS. Tako pogonjeni kreću s cijenom od 139.818, odnosno 147.782 kuna.

Inače, Tipo SW standardno se oprema s nekima od najnaprednijih sigurnosnih sustava. Osim što dolazi sa šest zračnih jastuka i ESC sustavom koji, među ostalima, ima funkciju pomoći prilikom kretanja na uzbrdici držanjem aktiviranih kočnica na približno 2 sekunde, on uključuje i ABS kočnice s elektroničkom raspodjelom sile kočenja, svjetla za maglu sa zakretnom funkcijom te sustav nadzora tlaka u gumama.

Nabaviti se može i sa radarskim sustavom koji detektira potencijalne sudare i po potrebi aktivira sustav kočenja, sustavom koji prati udaljenost do vozila ispred te je po potrebi može korigirati, sustavom kontrole proklizavanja…

Povratak na Net.hr