CHEVROLET BOLT EV: / Pristupačno električno vozilo prilagođava se vašim željama i potrebama

Image

Chevrloet je ispunio obećanje i na CES-u u Las Vegasu predstavio pristupačno električno vozilo, koje će konkurirati Teslinim modelima - Bolt EV.

11.1.2016.
11:01
VOYO logo

ZANIMLJIVO PARTNERSTVO: GM i LG rade na jeftinom električnom dugoprugašu

Image
ZANIMLJIVO PARTNERSTVO: /

GM i LG rade na jeftinom električnom dugoprugašu

Image
ZANIMLJIVO PARTNERSTVO: /

GM i LG rade na jeftinom električnom dugoprugašu

Bolt EV će koštati oko 30.000 dolara, a s jednim punjenjem će prijeći oko 320 kilometara. Kako i priliči električnim vozilima, unutrašnjost krase zasloni osjetljivi na dodir, a Bolt Ev ih ima dva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Onaj na upravljačkoj ploči ima dijagonalu od 10,2 inča, a pored toga je manji 8-inčni ekran. Ekrani se mogu podesiti prema željama i potrebama, a pomoću njih se mogu kontrolirati praktički sve funkcije u automobilu.

Image
Image

I dok upravljačka ploča može poslužiti za bežično punjenje telefona, tableta ili nekog drugog uređaja, i kabini su smještena i dva USB porta, pomoću kojih se lako spaja na Apple CarPlay ili Android Auto sustave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolt EV je stalno spojen s pametnim telefonom vlasnika zahvaljujući Bluetoothu. Chevrloet je razvio i posebnu aplikaciju putem koje je moguće provjeriti koliko goriva je u spremniku. Osim toga, moguće je upaliti automobil iz daljine, upaliti ili ugasiti klima uređaj, zaključati ili otključati automobil.

Nova Chevroletova zvijezda ima pet kamera - jedna je smještena na svakom retrovizoru, prednja i stražnja kamera te 360 kamera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Svakog sata punjenja Bolt EV dobiva oko 40 kilometara dosega, dok je za punu bateriju potrebno devet sati s 240-voltnim punjačem.

Jedna od posebnosti je i sustav koji prati položaj automobila u odnosu na linije na cesti. Ako zbog nekog razloga vozač izađe iz zadanih okvira, računalo će vratiti automobil na pravi put, u pravu traku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi dobili na prostoru, sjedala u Boltu su napravljena od posebne plastike s tankim slojem spužve. Kako piše Business Insider u Boltu se komotno može voziti pet putnika. A kad se stražnja sjedala gurnu naprijed, u prtljažniku ima gotovo 1,6 kubičnih metara prostora.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo