BLOODHOUND SSC: / Vozilo koje će pisati povijest

Image
22.10.2015.
13:11
VOYO logo

Vjerujete li da je moguće putovati kopnom 1000 milja, odnosno 1609 kilometara na sat? Predstavnici projekta Bloodhound SSC uvjereni su da će uspjeti u svom naumu - razviti tehnološki najnaprednije vozilo na svijetu. Tri motora s ukupno 135.000 konjskih snaga, što je ekvivalentno snazi 180 bolida Formule 1, jamstvo su da će uspjeti.

Image
ČAK 134,937 KONJSKIH SNAGA /

Bloodhound SSC brži od metka!

Image
ČAK 134,937 KONJSKIH SNAGA /

Bloodhound SSC brži od metka!

U Ljubljani je predstavljena replika vozila Bloodhound SSC, koje će iduće godine u Južnoj Africi pokušati postaviti novi svjetski rekord u brzini. Trenutni rekord iznosi 763 milja ili 1228 kilometara na sat, a postavljen je prije 18 godina, 1997. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najtraženiji sugovornik na ekskluzivnom događanju bio je Tony Parraman, član projekta Bloodhound SSC. Tony je okupljenima na zabavan i jednostavan način približio dimenzije takvog vozila, kao i cijeli projekt Bloodhound SSC. Cilj projekta nije samo postizanje svjetskog rekorda u brzini zbog statistike, već i edukacija mlađih generacija o važnosti prenošenja znanja, ideja, kao i pobuđivanje interesa za znanost, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku.

Image
Image

U Bloodhoundovom razvojnom centru, u Bristolu, konstantno se organiziraju edukativno-zabavne radionice za sve uzraste. Također, organiziraju se i radionice koje imaju sve veći globalni doseg, kroz škole i fakultete diljem svijeta. Na web stranici projekta (www.bloodhoundssc.com) nalaze se pažljivo pripremljeni nastavni materijali za sve razine obrazovanja, od vrtića do fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt je osmišljen kako open source projekt, što znači da su podaci dostupni svima. Uz znatiželjne mlađe generacije lakše će se doći do novih generacija znanstvenika i znanstvenica, inženjera i inženjerki, koji će u budućnosti ponovno pomicati granice mogućega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike