Svjetska premijera novog prototipa letećeg automobila idućeg tjedna u Beču

Međunarodno poznati festival budućih tehnologija i znanosti pod nazivom Pioneers Festival održat će se u Beču od 29. do 30. listopada u sklopu kojeg će prvi put u svijetu biti predstavljen novi leteći automobil, objavljeno je na internetskoj stranici organizatora.

Novi jedinstveni prototip “Flying Roadstera” – AeroMobil 3.0 – kombinira karakteristike super automobila i laganog sportskog zrakoplova. Ovo se vozilo može parkirati na bilo kojem parkirnom mjestu, gorivo se može natočiti na bilo kojoj benzinskoj crpki, potpuno je prilagođen cestovnom prometu, a u svojstvu zrakoplova može poletjeti i sletjeti u bilo kojoj zračnoj luci na svijetu.

“Želimo osobna putovanja učiniti uzbudljivijima, efektivnijima i održivijima jer sa sve više automobila na cestama i sve popunjenijim zrakoplovima putovanje više nije ono što je nekad bilo”, rekao je jedan od osnivača AeroMobila Stefan Klein.

Pioneers Festival svake godine okupi oko 2.500 sudionika iz svijeta znanosti i poduzetništva, a ove će se godine održati u bečkom Hofburgu.

Povratak na Net.hr