Rimac na sajmu u Zenevi predstavlja baterijski sustav za Koenigsegg

Tvrtka Rimac Automobili takoder je zastupljena na ovogodisnjem sajmu automobila u Zenevi.

Kako su opisali na svom Facebook profilu, tvrtka Rimac Automobili iz Svete Nedjelje dobavlja baterijski sklop i druge komponente za Koenigsegg Automotive AB Regera – najmocniji automobil za masovno trziste koji je upravo predstavljen u Zenevi.

Koenigsegg je oduvijek bio poznat po ekstremnim performansama i inovacijama. U potrazi da svoje granice pomakne jos dalje, Koenigsegg je izumio radikalno novi koncept pogonskog sklopa, odnosno pogonske osovine za vucu pod nazivom Koenigsegg Direct Drive Transmission ili krace KDD.

KDD poboljsava performanse kombinirajuci prednosti elektricnog pogonskog sustava s Koenigseggovim najsuvremenijim motorima s unutarnjim izgaranjem te time uklanja tradicionalni mjenjac. Kao strucnjak za visoke performanse elektricnih pogonskih sustava, Rimac se pokazao kao vrlo komplementaran partner koji pomaze Koenigsegu u ovom ambicioznom pothvatu.

Kao stoji u Rimcevoj objavi za javnost, njihov baterijski sustav moze isporuciti 500 kW snage i apsorbirati 150 kW energije kroz regenerativno kocenje. Tezi svega 115 kg sto je znatno manje od standardnih baterijskih sklopova koji obicno teze preko pola tone.

Model Regera, koji je u Zenevi premijerno predstavljen, ima 1500 KS kombinirane snage elektricnog i benzinskog motora i ubrzanje od 0 do 400 km/h za manje od 20 sekundi.

Ovaj superautomobil ce biti rucno izraden u 80 primjeraka u Koenigseggovom nedavno obnovljenom i nadogradenom proizvodnom pogonu.

Povratak na Net.hr