SVIĐA LI VAM SE?

RENAULTOVA VIZIJA BUDUĆNOSTI JE ROBO-VOZILO: EZ-GO je nešto između automobila i usluge

Renault je na salonu automobila u Ženevi predstavio EG-ZO

Svašta se može vidjeti na salonu automobila u Ženevi, uz proizvodne modele automobila, koncepte i studije, tu su i vizije prometovanja budućnosti proizvođača, a one su vrlo različite. Dok neki sutrašnjicu vide u zraku, drugi ju vide u dijeljenju vozila i maksimalnoj povezivosti.

JE LI OVO BUDUĆNOST PROMETOVANJA? Na salonu automobila u Ženevi pokazuju se i leteći automobili 

Među ove potonje spada i francuski proizvođač Renault čije je robo-vozilo EZ-GO jedno od pamtljivijih sa Auto Showa u Švicarskoj. U pitanju je električno autonomno vozilo čija je maksimalna brzina koju može postići ograničena na 50 km/h, a riječ je o konceptu koji je nastavak njihove vizije Symbioz u kojoj automobil i kuća postaju ‘jedno’.

Za pojedince ili maksimum šestero ljudi EZ-GO pruža isto što i osobno vozilo ili drugi oblik javnog prijevoza, a bit će dostupan putem aplikacije s razinom autonomije 4. U njegovu se unutrašnjost ulazi s prednje strane, zauzimaju mjesta formirana u obliku slova ‘u’ što bi trebalo jamčiti neotuđenost onih koji ga koriste. Ukrcaj je moguć i onima u kolicima, odnosno onima s kolicima u vozilo čije su dimenzije 5,2 x 2,2 x 1,6 metara i koje pokreće jedan električni motor.

Povratak na Net.hr