POP.UP

PREDSTAVLJEN KONCEPT LETEĆEG AUTOMOBILA: Kopnom ili zrakom? Zašto ne oboje

Budućnost u kojoj će prijevozna sredstva na kakva smo naviknuti zamijeniti drugačiji oblici prometovanja između točaka vjerojatno je puno bliža no što većina može zamisliti. Korak prema realizaciji takve ideje predstavljen je na salonu automobila u Ženevi.

Premda su autonomna i za okoliš prihvatljiva vozila i dalje fokus većine proizvođača, ima ih i koji budućnost putovanja vidi na drugačiji način. Među njima je i Airbus koji je predstavio Pop.Up, koncept iza čijeg se imena zapravo krije leteći automobil.

U pitanju je od karbonskih vlakana napravljena kabina spojiva na dva različita električna modula od kojih jedan, onaj sa četiri kotača, služi vožnji po cestama, a drugi za let koji započinje odspajanjem kabine od baze uz pomoć mobilne aplikacije.

Moduli ovog 2,6 metara dugog, 1,4 metara visokog i 1,5 metara širkog hibrida drona i automobila po završetku puta lako su odvojivi od kabine i prenosovi do punjača na kojem čekaju sljedeće putovanje.

Cijelu priču na razinu više podiže tvrdnja proizvođača kako se Pop.Up koristi naprednom umjetnom inteligencijom kojom uočava i automatski izbjegava sve prepreke na putu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr