SIGURAN I BEZ VOZAČA

OVAKO VW VIDI BUDUĆNOST VOŽNJE: Ovo je Sedric, konceptno vozilo najviše razine autonomije

Svoje viđenje povezivanja mjesta u budućnosti pokazao je njemački proizvođač Volkswagen predstavljanjem Sedrica (self-driving car), konceptnog samovozećeg automobila, na salonu automobila u Ženevi.

U pitanju je potpuno električno vozilo kutijastog oblika čija unutrašnjost nalikuje više nekom dnevnom boravku s OLED televizorom no automobilu. Budući da nema upravljač, VW-ov koncept takvo si što može ‘dozvoliti’, baš kao i razmještaj mjesta za sjedenje 2+2 okrenutih jedna prema drugima. Proizvođač naglašava kako je ovo prvi koncept Volkswagen grupe i prvo vozilo koje će imati razinu 5 autonomije, odnosno koje će se cestama kretati bez uplitanja vozača.

Sedric je osmišljen, dizajniran, razvijen i konstruiran zajedničkim naporima Future Center Europe Volkswagen grupe u Potsdamu i odjela istraživanja Volkswagen grupe iz Wolfsburga, a baziran na ideji dijeljenja automobila.

Pritisak gumba na ‘daljinskom upravljaču’ dovoljan je za poziv vozila u koje se smješta četvero putnika koji potom glasom izdaju naredbu do koje destinacije pouzdano i sigurno žele doći.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr