GRAPPLER

BJEŽALI BISTE OD POLICIJE? Zaboravite na to, ovaj uređaj brzo zaustavlja svaku potjeru

Policijske potjere trebale bi uskoro biti znatno skraćene bude li u praksi primijenjen uređaj kojeg je izumio Leonard Stock, a koji bi policijskim dužnosnicima mogao biti od velike pomoći pri hvatanju bjegunaca.

Iza svega stoji nekoliko godina istraživanja i razvoja uređaja start-upa koji još nije definirao cijenu svoje umotvorine, ali čiji Grappler, a tako se naziva izum koji detaljno možete upoznati u priloženom video-zapisu, daje dobre testne rezultate.

Osnovna ideja Grapplera jest vratiti kontrolu snagama reda u opasnim situacijama na način da se izum smješten na prednjem braniku spušta u niski položaj pritom rastvarajući mrežu na dva raširena nosača. Takvu onda policijsko vozilo gura pod kotač automobila u bijegu i kontrolirano blokira njegov kotač, a pritom povezan s njim kočenjem zaustavlja uhvaćenog.

Jedna od mogućnosti korištenja Grapplera jest i samo vezivanje kotača željenog automobila koji nakon toga ne može razviti brzinu veću od oko 100 km/h. Izumitelj ovog rješenja nada se da će njime smanjiti broj žrtava automobilskih potjera.

Povratak na Net.hr