ODLIČAN POSAO

VRIJEDAN DIVLJENJA: Osvježeni Nissan Qashqai spreman je za lov na nove kupce

Nissan je u Ženevi otkrio novi Qashqai, crossover kojeg je osvježenje zahvatilo na karoseriji automobila, kvaliteti unutrašnjosti i po pitanju poboljašanih performansi vožnje.

S očitim izmjenama na prednjim i stražnjim svjetlima sa izraženom razlikom između halogenih i LED svjetla, branicima i primjetno većoj V-motion maski, što je uzrokovalo i korekciju poklopca motora, osvježeni model japanskog proizvođača koji je predstavio segment crossovera i koji je i danas najprodavaniji Nissanov model u Europi, dolazi i s novim aluminijskim naplatcima (17 do 19-colni).

Novosti ima i u interijeru koji odaje dojam premium vozila u kojem vladaju materijali visoke kvalitete i napredne tehnologije, a istaknuti valja i najviši paket opreme Tekna+ koji uključuje napa kožu sa luksuznim 3D šavovima. ‘Spljošteni’ multifunkcionalni upravljač sa kontrolom prikaza podataka na zaslonu kontrolne ploče dodatno naglašava visoki dojam umecima od matiranog kroma. Novo je sučelje NissanConnect infotainment sustava.

Atraktivan izgled dobio je i dvije nove boje – Vivid plavu i Chestnut bronačnu, a uz izmjene nabolje u svojoj unutrašnjosti i vanjštini i promjene koje rezultiraju profinjenijim doživljajem vožnje.

Dodana nova tehnologija Nissan Intelligent Mobility predstavlja daljnji korak u nastojanjima proizvođača prema pokušaju dovođenja emisija štetnih plinova na nulu, ali i broja žrtava. Novi Qashqai stoga stiže i s ProPILOT-om, odnosno mogućnošću autonomne vožnje automobila koji ima sposobnost samoupravljanja, ubrzavanja i kočenja u traci. Premijerno je u ovaj model ugrađen i sustav upozorenja na nadolezeći promet, a tu su i dalje sustavi prepoznavanja prometnih znakova, pomoći pri parkiranju, upozorenja na vozilo u mrtvom kutu, na umor vozača, izlazak iz vozne trake…

Povratak na Net.hr