CARE BY VOLVO

PREDSTAVLJEN VOLVOV MODERNI MALI SUV XC40: Prilično vjerna kopija koncepta s revolucionarnom idejom

Službenim predstavljanjem modela XC40 Volvo je zaokružio svoju priču, pa tako u ponudi uz najveći XC90 i srednji XC60 sada ima i najmanji SUV kojim ulazi na dio tržišta na kojem dosad nije bio pozicioniran.

Proizvođač ga opisuje kao automobil hrabre vanjštine koji će u ponudi biti s velikim rasponom boja, a koji će kombinirajući i drugačiju boju panoramskog krova nuditi ukupno 17 kombinacija završne izvedbe. Dnevna svjetla u obliku Thorova malja odavno su prepoznatljiv potpis ovog proizvođača koji osjećaj vožnje SUV-a na ovom modelu upotpunjava velikim kotačima, lukovima blatobrana i podnicom koja je od tla podignuta više od 20 cm.

Nakrcan modernom tehnologijom, pri čemu je naglasak stavljen na mogućnosti povezivanja, i sustavima za pomoć u vožnji kojih uistinu ne manjka, Volvo XC40 nudi i zanimljivu ideju koja se krije iza naziva ‘Care by Volvo’.

Riječ je o all-inclusive usluzi koja će biti u ponuditi uz tradicionalan način kupnje i leasing, a prema kojoj plaćanjem mjesečne rate kupac dobiva samo vozilo, uslugu njegova održavanja i osiguranja, ali i mogućnost unapređenja već dvanaest mjeseci nakon kupnje, odnosno mogućnost nabavke novog automobila svake dvije godine. Navedeno djeluje kao odlično rješenje za sve vozače orijentirane tehnološkim rješenjima kojima su dvije-tri godine stari automobili i zastarjeli po pitanjima infotainmenta, sigurnosti, potrošnje goriva…

S pogonom na prednjima ili na sva četiri kotača, 4425 mm dug XC40 u napad na tržište krenut će s dva dizelska i tri benzinska motora koji će razvijati njegovu snagu u rasponu od 150 do 250 KS. Očekuje se potom i hibridna verzija.

Povratak na Net.hr