LUKSUZ I SIGURNOST U JEDNOM

VOLVO PREDSTAVIO NOVI V60: Profinjen, praktičan, raznovrstan i prije svega siguran karavan srednje veličine

Predstavljeni model jedno je od najsigurnijih vozila na cesti

Proizvođač premium automobila Volvo Cars danas je predstavio novi karavan V60. Riječ je o karavanu srednje veličine s pet vrata koji kombinira dobar izgled te praktičnost i može se pohvaliti luksuznom unutrašnjosti, povećanom količinom prostora, naprednom povezanosti te najnovijim Volvo sustavima podrške i sigurnosti.

Automobil je predstavljen u prirodnoj okolini, na prilazu obiteljske kuće u Stockholmu. Ovim okruženjem Volvo je naglasio svoju tradiciju proizvodnje obiteljskih karavana te prikazao kako dizajn modela V60 odgovara potrebama vozača i svakodnevici modernog obiteljskog života.

Dvije opcije plug-in hibridnog pogona

“Vozač obiteljskog karavana je važan klijent u našem poslovanju i tako je već generacijama. Novi V60 odaje počast toj tradiciji, ali ju i odvodi korak dalje”, izjavio je Håkan Samuelsson, predsjednik te izvršni direktor kompanije Volvo Cars.

Novi V60 zasnovan je na platformi Volvo skalabilne arhitekture (SPA) koju dijeli s nagrađivanim XC60 modelom te četiri modela serije 90. Radi se o modelima koji su zaslužni za rekordne prodaje Volvo vozila posljednjih nekoliko godina.

Želja Volvo kompanije je elektrificirati sve nove automobile od 2019. godine. Zbog toga V60 dolazi s dvije opcije plug-in hibridnog pogona: novi T6 Twin Engine AWD plug-in hibridni benzinac stvara kombiniranu snagu od 340 KS i T8 Twin Engine AWD plug-in hibridni benzinac od 390 KS. Standardni benzinski pogoni u ponudi su T5 ili T6. Za vozače koji preferiraju dizelske motore tu su D3 ili D4 pogoni.

Naglasak stavljen na sigurnost

Ovaj model dolazi s velikim brojem sigurnosnih značajki koje su dio standardne opreme, a to uključuje i napredni sustav podrške vozaču koji je poznat iz vozila serije 90 te XC60 modela. Sve to i ovaj danas predstavljeni model čini jednim od najsigurnijih vozila na cesti.

City Safety s tehnologijom automatskog kočenja koristi opciju automatskog kočenja i sustave detekcije kako bi pomogao vozaču u izbjegavanju potencijalnih sudara i jedini je sustav na tržištu koji može prepoznati pješake, bicikliste i velike životinje. City Safety prvi na svijetu koristi sustav automatskog kočenja kako bi smanjio mogućnost od sudara.

Pilot Assist sustav pruža podršku vozaču pri upravljanju, ubrzanju i kočenju na dobro označenim cestama i brzinama do 130km/h. Sustav je sada i unaprjeđen s poboljšanim performansama u zavojima. V60 također uključuje Sustav zaštite u slučaju slijetanja s ceste (Run-off Road Mitigation), Sustav zaštite protiv sudara s nadolazećim vozilima (Oncoming Lane Mitigation) te druge sustave podrške pri upravljanju. Opcijski Cross Traffic Alert sustav s automatskim kočenjem dodatno poboljšava sigurnost ljudi unutar i van vozila.

Volvo Sensus infotainment sustav je u potpunosti kompatibilan s Apple CarPlay, Android Auto i 4G te omogućuje vozaču da ostane povezan u vožnji. Sustavom se upravlja putem intuitivnog dodirnog zaslona u stilu tableta, a na njemu se mogu pronaći funkcije automobila, navigaciju, online usluge te aplikacije za zabavu.

Povratak na Net.hr