NOVO LICE

U PROLJEĆE 2018. STIŽE OSVJEŽENA MAZDA 6: Japanci su si dali truda, što je novo saznajte ovdje

Salon automobila u Los Angelesu iskoristili su u Mazdi pa je tako ondje pod svjetla reflektora stavljena osvježena izvedba modela 6 koja, osim što potvrđuje da taj japanski proizvođač već godinama na tržište izbacuje dizajnom atraktivna vozila, stiže i s dosta novosti u odnosu na prethodnika.

Ono što prvo upada u oči nova je svjetlosna grupa, ali i nova, veća rešetka preuzeta sa CX-5 dok se u unutrašnjosti promjene odnose na elemente koji status marke guraju prema premium brandu, a tu je i nova kontrolna ploča.

Jednostavan, pročišćen i elegantan dizajn karoserije prenesen je i na unutrašnjost modela u kojem se divno slažu kombinacija drva i nape. Nova, proširena ergonomična sjedala, uvjeravaju iz redova proizvođača, smanjuju umor vozača u vožnji i povećavaju udobnost pri dolasku do točke B do koje Mazdu 6 odsad vodi i nagrađivani 4-cilindrični 2,5-litarski Skyactive-G benzinski motor koji razvija 250 konjskih snaga.


Novosti ima još, a odnose se na nova tehnološka rješenja kao što su 360⁰ View Monitor, Mazda Radar Cruise Control sa Stop&Go funkcijom, kao i Active Driving head-up zaslon ispred vozača koji prikazuje sve bitne informacije omogućujući osobi koja automobilom upravlja da ne miče oči s ceste.

Unaprijeđena je i grafika i nudi se više opcija na novom 8-inčnom infotainment sustavu. Poboljšane su i vozne karakteristike modela koji će se na tržištu pojaviti u proljetnim mjesecima sljedeće godine.

Povratak na Net.hr