REDIZAJN

STIŽE OSVJEŽENA ŠKODA FABIA: Česi potvrdili promjene na modelu prodanom u više od četiri milijuna primjeraka

Škoda proizvodi Fabiju od 1999. godine

Češki proizvođač Škoda na salonu automobila u Ženevi pokazat će ono čime se već pohvalio službenim kanalima – stiže osvježena Fabia s blagim promjenama na svom prednjem i stražnjem kraju, premijerno LED svjetlima i novostima u svojoj unutrašnjosti. U prodaju stiže u drugoj polovici godine.

A stiže i s proširenom ponudom kotača koja sad uključuje i 18-inčne za hatchback izvedbu. Redizajnirana instrument ploča, ukrasne trake i dvobojna sjedala trebali bi ‘podići’ interijer.

Četiri benzinska motora

Ponuda motora svedena je na četiri benzinska, a svi su 3-cilindrični i kapaciteta 1,0 l, odnosno dva MPI (60 i 75 KS) te dva TSI (95 i 110 KS). Najsnažniji može biti uparen sa 7-stupanjskim DSG mjenjačem. Proširen je i izbor sustava pomoći u vožnji, a proizvođač ovaj put izdvaja sustav alarmiranja na vozilo u mrtvom kutu, sustav upozorenja na rizik od naleta vozila odostraga, a tu je i Light Assist koji automatski prebacuje sa dugih na kratka svjetla nakon detekcije vozila koje stiže ususret.

Infotainment sustav Swing sada stiže sa 6,5-inčnim zaslonom na koji se prenose informacije i nudi SmartLink+ s funkcijama Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLinkTM i SmartGate.

Od 1999. i dolaska na tržište, Fabia je prodana u više od četiri milijuna primjeraka, a samo u svojoj aktualnoj, trećoj generaciji u više od 500,000.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr