KINESKI VOLVO

NASTAO NA TEMELJIMA VOLVA: Pogledajte kako izgleda SUV kojim Kinezi namjeravaju po dio europskog tržišta

Lynk & Co, brand u vlasništvu kineskog proizvođača Geely, ujedno i vlasnika Volva, predstavio je uvodni model pod svojom oznakom, a kojim se želi ugurati na tržište Europe i Sjeverne Amerike u konkurenciji SUV-ova.

Pod nazivom 01 nalazi se kompaktni SUV koji će svoju konstrukciju dijeliti sa nadolazećim Volvom XC40, odnosno temeljen je na novoj modularnoj CMA platofrmi na kojoj će biti i spomenuti model. Razvijen je u Švedskoj odakle će preuzeti i tehnologiju za sigurnost u vožnji, a proizvodit će se u Kini.

Hrabro oblikovani 01 dug je 4,530 mm, visok 1,654 mm i visok 1,855 mm, s međuosovinskim razmakom od 2,730 mm. Nije službeno potvrđeno, no za očekivati je da će biti pokretan Volvovim 1,5-litrenim 3-cilindričnim, odnosno 2,0-litrenim 4-cilindričnim motorima uparenima sa 6-stupanjskim ručnim i 7-stupanjskim automatskim mjenjačima s dvije spojke. Ponuda bi trebala biti obogaćena i hibridnom verzijom, no više će se informacija znati sljedeće godine dok će sam 01 u prodaju 2018.

Prethodnik modela 02 i 03 trebao bi biti i najumreženiji automobil na tržištu. Cijelo vrijeme će biti spojen na Internet, a njegove će aplikacije biti pohranjene u ‘oblaku’ te konstantno dostupne programerima za nadogradnju.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr