AUDIJEV VRH PONUDE

SKINULI MU KAMUFLAŽU: Ovako bi trebao izgledati novi Audi A8

Špijunske fotografije poslužile su autoru rendera da kompjuterski ‘ogoli’ i doradi te javnosti prezentira novi izgled Audijeve luksuzne limuzine A8. A on u svojoj izvedbi za 2017. radi priličan odmak u odnosu na prethodnika.

Peisert Design digitalno je obradio model, skinuo s njega kamuflažu i pokazao kakav bi A8 mogao na tržište prije no što u javnost budu plasirane službene fotografije perjanice proizvođača iz Ingolstadta. Prema pisanju portala Motor 1, najveće se promjene očekuju na njegovom prednjem dijelu (rešetka, svjetla), ali i u činjenici da će koristiti MLB platformu, kakvu koristi i primjerice druga generacija modela Q7, koja će mu omogućiti gubitak 200-tinjak kilograma.

Najveće promjene trebale bi se vidjeti u unutrašnjosti vozila kojeg će krasiti digitalna kontrolna ploča, novi infotainment sustav upravljiv gestama i OLED zaslon. Nadolazeći model, koji svoj izgled dobrim dijelom može zahvaliti i konceptnom Prologue Avantu pokazanom prije dvije godine, uz doplatu stiže i s naprednim sustavom samoupravljanja pri brzini do 60 km/h.

Konceptni Audi Prologue Avant.Foto: FABRICE COFFRINI

Pokretat će ga vjerojatno VW-ov novi biturbo 6,0-litreni W12 motor kakav koristi Bentley Bentayga, te 4,0-litreni biturbo V8, a prvo javno predstavljanje imat će, obistine li se najave, na rujanskom salonu automobila u Frankfurtu kada će biti poznato i više informacija.

Povratak na Net.hr