UPEČATLJIV I UZBUDLJIV

RADIKALAN KARAVAN: Novi Peugeot 508 SW – vrhunske performanse, sigurnost i udobnost

U drugom će se dijelu 2019. ponudi pridružiti i učinkoviti benzinski Plug-in hibrid

Samo nekoliko mjeseci nakon predstavljanja radikalne limuzine, Peugeot predstavlja karavansku inačicu novog modela 508. Novi Peugeot 508 SW krasi oštar dizajn niske i dinamične siluete. Stvara savršenu ravnotežu između sportske elegancije i praktičnosti, pružajući zavidnu količinu prostora za putnike te velik prtljažnik kojem se lako pristupa. Unutrašnjost se odlikuje najnovijom generacijom Peugeot i-Cockpita®, a malim krugom okretanja snalazi se u najrazličitijim okruženjima – od gradskih ulica do autoceste.

Peugeot je oduvijek dizajnirao karavane na temelju limuzina, kao što je model 504, stvoren prije pedeset godina. Tako i novi Peugeot 508 SW krase svi upečatljivi elementi dizajna radikalne limuzine. Nove proporcije daju mu iznimno dinamičan oblik.

Optimalne aerodinamičke karakteristike

Zahvaljujući funkcionalnim krovnim nosačima koji izgledom odgovaraju dizajnu automobila, karavan je gotovo jednako nizak kao i limuzina; samo 1,42 m. To je gotovo 6 cm manje od prethodne generacije, što donosi optimalne aerodinamičke karakteristike, a pritom osigurava dovoljno prostora za glave putnika na stražnjim sjedalima kako bi se ispunili standardi u segmentu.

Dug je 4,78 m (samo 3 cm dulji od limuzine i 5 cm kraći od prethodne generacije); novi 508 SW krase uglađene, tekuće linije kojima završni pečat daje elegantna, niska linija krova.

Prednji kraj jednako je upečatljiv kao i prednji kraj limuzine. Zahvaljujući Full LED prednjim svjetlima i vertikalnom svjetlosnom potpisu sjajnih LED dnevnih svjetala, novi 508 SW odlikuje se jedinstvenim, ekskluzivnim identitetom koji upotpunjuju poznati lav smješten u sredini prednje maske i logotip 508 na poklopcu motora.

Unutrašnjost – baš ono što najavljuje vanjski dio

Stražnji kraj ostavlja dojam snage i suvremenosti, zahvaljujući sjajnoj crnoj vodoravnoj traci koju s obje strane omeđuju trodimenzionalna Full LED stražnja svjetla preuzeta iz limuzine, danju i noću osvijetljena prilagodljivim intenzitetom, što obojene kandže čini stalno vidljivima gledano s boka ili straga. Kromirana dvostruka ispušna cijev vizualno spušta vozilo i dodatno ističe sportski dizajn.

Zapremnina prtljažnika iznosi 530 litara (sa zatvorenim pokrovom).

Unutrašnjost nove SW izvedbe PEUGEOT 508 upotpunjuje dojam kvalitete i izvrsnosti koji najavljuje vanjski dio vozila. Taj je standard izvrsnosti vidljiv i u brojnim značajkama vozila za veću udobnost i sigurnost.

Sigurnost je optimalna zahvaljujući novim tehnologijama za pomoć u vožnji pa se tako nudi širok raspon sustava pomoći u vožnji posljednje generacije kako bi udovoljili sve zahtjevnijim EuroNCAP kriterijima. U ponudi su sustav Night Vision, prilagodljivi tempomat sa funkcijom Stop & Go , upozorenje o izlasku iz voznog traka, funkcija pomoći pri parkiranju Park Assist, Full led svjetla sa funkcijom osvjetljenja zavoja i dr.

Bogata ponuda motora

Novi 508 SW koristi novu generaciju PureTech i BlueHDi motora (sa SCR tehnologijom) koja je predstavljena i na limuzinskoj izvedbi. U ponudi su dvije benzinske izvedbe temeljene na PureTech 1.6L motoru: PureTech 180 S&S EAT8, PureTech 225 S&S EAT8 te četiri dizelske izvedbe temeljene na BlueHDi 1.5L i 2.0L motorima: BlueHDi 130 S&S BVM6, BlueHDi 130 S&S EAT8, BlueHDi 160 S&S EAT8, BlueHDi 180 S&S EAT8.

U drugom će se dijelu 2019. ponudi pridružiti i učinkoviti benzinski Plug-in hibridni pogonski sklop s većim dometom vožnje bez emisija od 50 km (prema ciklusu WLTP). Baterije će biti smještene ispod sjedala u drugom redu kako bi se sačuvala prostranost prtljažnika.

Bit će otkriven na Salonu automobila u Parizu i dostupan u Europi od siječnja 2019. godine.

Povratak na Net.hr