SLUŽBENI AUTO OI U RIJU

PRODAJA ZAPOČINJE NA LJETO: Nissanov novi crossover zove se Kicks i spreman je zadati udarac konkurenciji

Video-zapis, fotografije i inicijalne službene podatke objavio je japanski proizvođač pohvalivši se materijalizacijom koncepta Kicks predstavljenog 2014. godine na autosalonu kojem je domaćin bio Sao Paulo. Od koncepta je i preuzeto ime automobila koji će biti službeno vozilo Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, a koji bi trebao biti prodavan u 80-ak država diljem svijeta.

To znači i da bi Kicks trebao stići i na europsko tržište, no krenimo redom. Riječ je o vozilu od kojega u Nissanu očekuju da potvrdi njihov visok položaj u segmentu crossovera, a usporedno s njihovim modelom Juke, aduta za to ima. Od Jukea je dulji 170 mm, uži 4 mm i 20 mm viši, dok mu je međuosovinski razmak narastao 80 mm u odnosu na model s kojim je uspoređen pa sada iznosi 2610 mm. Sve ga to čini i poželjnijim, a pomoći bi tome trebalo i hvaljenje japanskog proizvođača koji tvrdi da Kicks ima interijer superioran automobilima te klase, a tu je i impozantan prtljažnik.

Motorizacija još uvijek nije otkrivena

Što se unutrašnjosti tiče njom dominira 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir za infotainment sustav koji se može povezati sa pametnim telefonom, a tu su i Nissanov sustavi Around View Monitor i Moving Object Detection za lakšu i sigurniju vožnju. Podaci o motorizaciji i ostale tehničke specifikacije još uvijek nisu poznate, a bit će otkrivene kako će se bližiti datum dolaska Kicksa na tržište. Prodaja će započeti u Brazilu tijekom ljetnih mjeseci.

Povratak na Net.hr