STIŽE NASLJEDNIK

OPEL PUSTIO FOTOGRAFIJE I VIDEO: Nova Insignija bit će elegantnija i sportskija u odnosu na prethodnika

Nova generacija Opelova modela Insignia samo što se nije predstavila javnosti u svojoj konačnoj izvedbi, za što ćemo vjerojatno morati pričekati prosinac i on-line premijeru, odnosno salon automobila u Ženevi u ožujku sljedeće godine, pa je njemački proizvođač ponudio snimku i nekoliko fotografija testnog prototipa kojima otkriva siluetu nadolazećeg proizvoda.

Prikazano bi trebalo biti vrlo slično produkcijskom modelu, a na tržitu se pojaviti pod imenom Opel Insignia Grand Sport. Konkurentna Volkswagenovom Passatu, odnosno Fordovom Mondeu, nova će Insignia biti elegantna i sportskija u odnosu na prethodnika od kojeg se razlikuje i dimenzijama.

Narasla je nova Insignia za 55 milimetara (4,897 mm), proširila se za sedam milimetara (1,863 mm) a njen međuosovinski razmak narastao je za 92 milimetra (2,829 mm) i pritom je izgubila osjetnih 175 kilograma što će s pozitivnim predznakom utjecati na prostor putničke kabine od čega bi profitirati trebali posebno putnici koji zauzimaju mjesta na stražnjem dijelu. Povećana je time i zapremnina prtljažnika i to u svim karoserijskim izvedbama modela koji je u odnosu na prethodnika niži za 2,9 milimetra (1,455 mm). Navedeno je rezultat nove GM-ove Epsilon platforme druge generacije (E2) kakvu imaju Chevrolet Malibu, odnosno Buick Regal.

Nasljednika prve generacije modela koji je prodan u više od 900,000 primjeraka pogonit će nekoliko verzija motora od kojih je onaj s vrha ponude 2,0-litreni turbo koji razvija 250 konjskih snaga i koji je uparen sa 8-stupanjskim automatskim mjenjačem. Pogon je na svim kotačima. Ulazni model je 1,5-litreni turbo benzinac koji mijenja 1,4-litrenog prethodnika. Uparen je sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. U ponudi će biti i nekoliko verzija dizelskih motora (od 110 do 170 KS).

Povratak na Net.hr