BAVARSKA ZVIJER

ODUŠEVLJAVA: Oko njega nema podjele mišljenja, BMW M2 je najpoželjnija nova igračka

BMW je nedavno, u vrijeme dok je trajao Zagreb Auto Show, predstavio svoj novi model M2 hrvatskoj publici, a i nakon što su se slegli prvi dojmovi poslije viđenog, mišljenje ostaje jednako – riječ je o sjajnom predstavniku njemačkog proizvođača luksuza.

Najavljen i napravljen kao automobil za čistunce s motorom smještenim sprijeda, a pogonom na zadnjim kotačima, čini se da M2 nikoga ne izaziva na direktan dvoboj jer konkurencije kao da nema. U BMW-u se obično vole usporediti sa sunarodnjacima Audijem i Mercedes-Benzom, ali, osim ubrzanja i cijene koja im je podjednaka a kreće se oko 50-ak tisuća eura, i RS3 Sportback i A45 AMG su na sva četiri kotača pogonjeni hatchback-modeli, a ne kupei sa stražnjim pogonom.

Njegov 3.0-litreni šesterocilindarski M TwinPower Turbo motor iz kojeg je moguće izvući 365 konjskih snaga i 500 Nm omogućavaju ovoj 1570 kilograma teškoj jurilici za 4,5 sekundi dohvatiti brzinu od 100 km/h. I konačnih 250 km/h.

Najpoželjnija igračka

Dojmovi nakon prvih odrađenih testova ukazuju na sličnost razmišljanja svih koji su ga vozili, riječ je o doživljaju koji dugo neće izblijediti i zaključku da je riječ o igrački od koje, barem kada je riječ o cijenovnom rangu, nema poželjnije, a čije se krajnje granice testiraju bez većeg ugrožavanja vlastite sigurnosti. Premda, dodaje se, u kišnim uvjetima nogu na gasu, a posebice u zavojima, treba imati pod povećanom kontrolom.

U prodaji bi ih se trebalo naći oko 15,000, a zbog velike navale današnje narudžbe isporučivat će se tijekom sljedeće godine.

Povratak na Net.hr