NOVOST IZ MARANELLA

NOVI PROPETI KONJIĆ: Ferrari Portofino zamjena je za model California T i dokaz dobrog posla u Italiji

Savršena kombinacija sportskih osobina, elegancije i udobnosti učinit će ga dominantim automobilom u segmentu, uvjereni su u Ferrariju po predstavljanju modela Portofino. U pitanju je zamjena za model California T čije je službeno predstavljanje najavljeno za Frankfurt.

Sirove brojke reći će da uz pomoć 600 konjskih snaga i 760 Nm najvećeg okretnog momenta, a uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem, 3,9-litreni biturbo V8 motor pomaže nasljedniku modela California T, od kojeg je korištenjem nove, lakše platforme izgubio i na težini, s mjesta do 100 km/h dojuriti za 3,5 sekundi.

Ferrarijeva novost sa tvrdim sklopivim krovom duga 4586 mm, široka 1938 mm i visoka 1318 mm postiže maksimalnu brzinu od 320 km/h i lakše je njom, a zaslužna je za to posljednja generacija elektronski nadziranog zadnjeg diferencijala i električnog servoupravljača, upravljati.

Pogled u njegovu unutrašnjost otkriva 10,2-inčni zaslon infotainment sustava osjetljiv na dodir, novi upravljač, novi sustav klimatizacije prostora, električki podesiva sjedala…

Povratak na Net.hr